ΚΑΝΕΛΑ & ΡΟΔΟΠΕΤΑΛΑ: Οικογενειακές Συνταγές Μαγειρικής απ όλο τον Κόσμ

Περιγραφή

Το βιβλίο Κανέλα και Ροδοπέταλα είναι μια συλλογή υπέροχων συνταγών μαγειρικής απ' όλο τον κόσμο, υφασμένη γύρω από τον ιστό της ζωής της συγγραφέως: από τα γλυκά που έπαιρνε στο χέρι στις σκωτσέζικες γιορτές τις ημέρες αργίας του ελληνικού σχολείου στην Νότιο Αφρική, και το υπέροχο ρυζόγαλο με κανέλα και ροδόνερο που ο Κύπριος παππούς της έφτιαχνε, μέχρι τον σολομό με άνηθο που ετοίμαζε η Φινλανδή μητέρα της.

Το βιβλίο είναι ένα ημερολόγιο ζωής και συνταγών μιας ονειρικής διαδρομής γύρω από τον πλανήτη —όπου οι συνταγές και οι διηγήσεις ξεδιπλώνονται μαζί με φωτογραφίες πιάτων και τοπίων.

Στο βιβλίο θα βρείτε περίπου 150 συνταγές, όλες συγκεντρωμένες και προσαρμοσμένες από την Τέσσα Κύρου. Περιλαμβάνει συνταγές που μάζευε από τα πρώτα χρόνια της ενήλικης ζωής της έως τώρα, ή ακόμα και συνταγές που θυμάται από την παιδική της ηλικία και επαναδημιούργησε.

Οι συνταγές είναι τόσο διαφορετικές σε στυλ και γεύση, όσο το εύρος της ζωής μέσα από την οποία ταξίδεψαν. Μερικές αποπνέουν άρωμα από ροδοπέταλα, κανέλα, δυόσμο και λεμόνι από την ελληνική και κυπριακή πλευρά της οικογένειας, ενώ άλλες είναι γεμάτες βατόμουρα, τσίλι και μουστάρδα από την σκανδιναβική πλευρά, και σε άλλες η σοκολάτα, η βανίλια και τα φιστίκια δείχνουν τα ίχνη μιας παιδικής ηλικίας με αναμνήσεις από πολλά μέρη του πλανήτη. Οικογένεια, φίλοι και γνωστοί συνεισφέρουν στην ποικιλία των συνταγών, άλλοτε μια ταϊλανδέζικη σούπα ή ένα νοτιοαφρικάνικο φιλέτο και άλλοτε ένα περουβιανό ριζότο ή μια κυπριακή σεφταλιά.

Οι συνταγές χωρίζονται σε κεφάλαια ανάλογα με τον τόπο καταγωγής τους, κατάταξη που αντικατοπτρίζει τα ταξίδια της Τέσσας: από τον Λονδίνο όπου γεννήθηκε και μαγείρεψε επαγγελματικά· την Νότιο Αφρική όπου μεγάλωσε· την Φινλανδία, την Ελλάδα και την Κύπρο όπου συναντούσε την οικογένειά της· τα ταξίδια της στα διάφορα μέρη του κόσμου· και μέχρι την Ιταλία όπου ζει σήμερα και ανατρέφει την δική της οικογένεια.

Οι συνταγές είναι εύκολες και προσιτές, ακριβώς όπως το φαγητό που γενιές ανθρώπων σε όλον τον κόσμο απολαμβάνουν να μαγειρεύουν και να μοιράζονται με φίλους και οικογένεια.

Στο βιβλίο Κανέλα και Ροδοπέταλα, οι αναμνήσεις και συνταγές αναμειγνύονται με ονειρικό τρόπο μαζί με νοσταλγικές φωτογραφίες από φαγητά και τοπία. Είναι ένα βιβλίο που χαίρεσαι να ξεφυλλίζεις και να διαβάζεις.

Διαβάστε το, μαγειρέψτε το και απολαύστε το!

Το βιβλίο περιέχει τα ακόλουθα κεφάλαια:

  • Συνταγές από πολλές κουζίνες
  • Το οικογενειακό δέντρο
  • Βατόμουρα από τον ουρανό (Φινλανδία)
  • Ρίγανη, πορτοκαλιές και ελαιώνες (Ελλάς)
  • Κανέλα & Ροδοπέταλα (Κύπρος)
  • Οι γάμοι των πιθήκων (Νότια Αφρική)
  • Πηγάδια των ευχών και μουγκάδες (Ιταλία)
€21,95
€43,90 | -50%
 ΠΡΟΣΘΗΚΗ
ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Διαθέσιμο.
Αποστολή σε 2-4 εργάσιμες ημέρες.
Χαρακτηριστικά
Κωδικός: 140
ISBN: 960-7220-73-0
Βιβλιοδεσία: Σκληρό Εξώφυλλο
Σελίδες: 400
Διαστάσεις: 17.5 Χ 24.5 εκ.
Κατηγορία: Μαγειρική